Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Φωτογραφίες από τον ανδριάντα Κωνσταντίνου Δαβάκη στην Καλλιθέα

Ανδριάντας του Κωνσταντίνου Δαβάκη στην Καλλιθέα

Ανδριάντας του Κωνσταντίνου Δαβάκη στην Καλλιθέα

Ανδριάντας του Κωνσταντίνου Δαβάκη στην Καλλιθέα

Ανδριάντας του Κωνσταντίνου Δαβάκη στην Καλλιθέα

3 σχόλια:

  1. Θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με το αγαλμα το Δαβακη στην Καστορια αν εχει αντικατασταθει το μαρμαρο στη βαση γιατι εχω μια φωτογραφια του '60 η οποια με μπερδευει. Επισης στο φοντο της υπαρχει ενα πετρινο διοροφο σπιτι το οποιο λογικα εχει γκρεμιστει... Ευχαριστω και συγχαρητηρια για την ωραια δουλεια στο ιστολογιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Όσον αφορά τον ανδριάντα του Δαβάκη στην Καστοριά μπορείτε να τον δείτε εδώ http://odosell.blogspot.gr/2012/07/blog-post.html
      Όταν τον φωτογράφησα πριν από περίπου τρια χρόνια (άπου μεταξύ 2011-12, ο ανδριάντας εδραζόταν πάνω σε μεταλλική βάση η οποία με τη σειρά της εδραζόταν σε μαρμάρινο βάθρο. Παλαιότερα δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση βρισκόταν, πιθανώς να βρεις την απάντηση σου σε αρχεία της βιβλιοθήκης της Καστοριάς. Όσον αφορά το σπίτι που αναφέρεις, ακριβώς πίσω από τον ανδριάντα (στο φόντο δηλαδή) βρίσκεται το Δικαστικό Μέγαρο της Καστοριάς.
      Ελπίζω να σε βοήθησα! Σε ευχαριστώ και συγνώμη για την αργοπορία της απάντησης!!

      Διαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον! Απ'ό,τι φαίνεται είναι το ίδιο μέρος με τη φωτογραφία που έχω. Η φωτογραφία ήταν του παππού μου και ήθελα να μάθω για τα μέρη που επισκέφθηκε νέος. Συνεχίστε το πολύτιμο έργο σας και εύχομαι από καρδιάς τα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια σας να γράφονται με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish. Spams και υβριστικά σχόλια διαγράφονται άνευ προειδοποίησης. Ευχαριστώ.