Επικοινωνία

Θεόδωρος Πασσαλίδης
 Βιογραφικό

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Ε-mail: thodorasptol@yahoo.gr
Facebook: @theodoros.passalidis, @odosellinon
Instagram: @theodoros_passalidis

Ο Θεόδωρος Πασσαλίδης γεννήθηκε το 1986 στην Πτολεμαΐδα από γονείς Ποντιακής καταγωγής. Από το 2004 έως το 2010 σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών εκπονώντας διπλωματική εργασία με θέμα "Η Ψυχολογία στην Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία" (2009) με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Θεόδωρο Γεωργίου και πραγματοποιώντας εξάμηνη πρακτική άσκηση στην Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (2008). Το 2012 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Π.Ν. (Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου, Θεσσαλονίκη). Από το 2015 έως το 2018 παρακολούθησε το εξ' αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Σχολική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας. Στα πλαίσια του προγράμματος, πραγματοποίησε πρακτική άσκηση διάρκειας 500 ωρών ως εποπτευόμενος Ψυχολόγος στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της Πτολεμαΐδας.  Από το 2021 φοιτά στο πρόγραμμα "Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό" του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Εργάστηκε ως Ψυχολόγος στον Δήμο Εορδαίας (2014), στην ΜΚΟ ΟΡΙΖΟΝ (2014 - 2015), στον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (2015-2017) και ως Σχολικός Ψυχολόγος στο 1ο ΕΠΑ.Λ. της Πτολεμαΐδας (2018 - 19), στο Σ.Δ.Ε.Υ. του Ειδικού Νηπιαγωγείου της Φλώρινας (2019 - 20), στο ΕΝΕΕΓΥΛ Πτολεμαΐδας (2020 - 21) και στο ΕΕΕΕΚ Πτολεμαΐδας (2021 - 22). 

Από το 2010 διατηρεί το ιστολόγιο "Οδός Ελλήνων" καθώς και το ομώνυμο κανάλι στο Youtube όπου δημοσιεύει κείμενα και φωτογραφίες αναφορικά με τη μνημειακή κληρονομιά του ελληνικού χώρου. 

Δημοσιεύσεις:
 1. Η Υπαίθρια Γλυπτική της Άρτας, 2018
 2. Η Υπαίθρια Γλυπτική της Κέρκυρας, 2018
 3. Η Υπαίθρια Γλυπτική της Λευκάδας, 2018
 4. Μνημεία της Άνω Σύρου, 2018
 5. Η Υπαίθρια Γλυπτική των Ιωαννίνων, 2018
 6. Η Υπαίθρια Γλυπτική του Ναυπλίου, 2019
 7. Η Υπαίθρια Γλυπτική της Φλώρινας, 2019
 8. H Υπαίθρια Γλυπτική του Μεσολογγίου, 2019
 9. Τα Μνημεία στο Πεδίο του Άρεως, 2019
 10. Τα Μνημεία της Ερμούπολης, 2019
 11. Οδοιπορικό στα Μνημεία της Εορδαίας, 2019

10 σχόλια:

 1. Καλησπέρα σας. Ήθελα να κάνω μία επισήμανση στο ιστολόγιο σας. Ο Θέμελης φωτογραφίας από την προτομή του οποίου έχετε στο ιστολόγιο σας δεν ονομάζονταν Δημοσθένης αλλά Δημήτριος.
  Συγνώμη για την επισήμανση... καλό θα ήταν να διορθωθεί.

  Με εκτίμηση

  Νικολιδάκη Στέλλα
  Εκπαιδευτικός στο 1ο γυμνάσιο και Επαλ Πάτμου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κυρία Νικολιδάκη καλησπέρα σας,

   έχετε πράγματι δίκιο. Το λάθος διορθώθηκε. Δεν υπάρχει λόγος να ζητάτε συγνώμη, το λάθος είναι εξ' ολοκλήρου δικό μου.Οπότε, εγώ είμαι αυτός που οφείλω μια συγνώμη προς τους αναγνώστες.

   Σας ευχαριστώ και πάλι για την επισήμανση.
   Χαιρετισμούς στο νησί της Πάτμου.
   Υπομονή και δύναμη στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει!

   Διαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα σας κ. Τάσο,
   όταν λέτε από το χωριό μας, ποιο χωριό εννοείτε συγκεκριμένα;

   Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
 3. Συγνώμη, αλλά στο κείμενο που γράφετε περί εράνου για το κτίσιμο του αγάλματος του Ζέρβα στην Αρτα , έχετε κάποια ορθογραφικά λάθη. Αφού τα διορθώσετε , διαγράψτε το μήνυμά μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλημέρα,
  Υπάρχει ίσως κάποια πληροφορία για το μέρος ψηφιδωτού πατώματος σε χώμα, πολύ κοντά στο γλυπτό ''Ελλάς του Βύρωνα''
  στο Ζάππειο?

  Ευχαριστώ εκ'των προτέρων
  Μαρία

  ( φωτογραφίες διαθέσιμες )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κα. Κορδέλλα καλησπέρα σας,

   κοντά στο γλυπτό "Η Ελλάς τον Βύρωνα" υπάρχει μικρός αρχαιολογικός χώρος, πρόκειται για ρωμαϊκό λουτρό το οποίο αποκαλύφτηκε κατά τη διάρκεια της διάνοιξης του ΜΕΤΡΟ. Παρακαλώ όμως στείλτε μου μια φωτογραφία για να δούμε αν μιλάμε για τον ίδιο χώρο, γιατί από όσο ξέρω εκεί δεν υπάρχει ψηφιδωτό.

   Διαγραφή
 5. SOBRE EL VIDEO DEL HEROE GRIEGO DE ARGENTINA NICOLAS JORGE, NO CORRESPONDE EL TEXTO JOSE... QUE ES SU HIJO Y ES UN ERROR COMUN TAMBIEN EN ARGENTINA CONFUNDIRLO.
  CORRESPONDE NICOLAS JORGE.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια σας να γράφονται με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish. Spams και υβριστικά σχόλια διαγράφονται άνευ προειδοποίησης. Ευχαριστώ.