Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Το γλυπτό του Χρήστου Λαζαράκη στο 2ο Συμπόσιο Γλυπτικής του Δήμου Ιωαννιτών

Στα πλαίσια του 2ου Συμποσίου Γλυπτικής του δήμου των Ιωαννιτών που πραγματοποιήθηκε το 1996, ο Χρήστος Λαζαράκης κατασκεύασε ένα ναόσχημο γλυπτό εμπνευσμένος από τους αρχαίους ελληνικούς ναούς. Όπως έγραψε ο ίδιος στον επίσημο κατάλογο του Συμποσίου "ο Ναός εμπεριέχει έννοιες όπως κοινωνικότητα, πνευματικότητα, συλλογική σκέψη και προσωπική επαφή με το Θεό. Αυτές οι σκέψεις με οδήγησαν στη κατασκευή ενός Ναόσχημου αρχιτεκτονικού γλυπτού. Σε ένα τόπο όπου η σχέση του με το θείο ανάγεται στην αρχαιότητα, ελπίζοντας να γίνει τόπος συνάντησης και περισυλλογής".

Ο Λαζαράκης εμπνέεται από τα αρχαιολογικά ευρήματα της Δωδώνης και έχοντας στο μυαλό τους τα ερείπια των αρχαίων ναών του Δωδεκάθεου που βρίσκονται στην περιοχή κατασκεύασε ένα αξιόλογο μεταλλικό γλυπτό το οποίο τοποθετήθηκε στο πάρκο Κατσάρη της παραλίμνιας περιοχής των Ιωαννίνων πλάι σε ένα μικρό υπαίθριο θέατρο. Δυστυχώς, τούτο το έργο έχει υποστεί άγριο βανδαλισμό. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Τα τελευταία χρόνια έχω φωτογραφήσει πάνω από 1000 υπαίθρια γλυπτά σε όλη την επικράτεια. Αυτό είναι σίγουρα το χειρότερο δείγμα κακοποίησης έργου τέχνης που έχω δει έως τώρα.

Φωτογραφίες από το μνημείο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια σας να γράφονται με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish. Spams και υβριστικά σχόλια διαγράφονται άνευ προειδοποίησης. Ευχαριστώ.