Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Η ανάγλυφη προτομή του Gerald Durrel στην Κέρκυρα

Ο Gerald Durrel γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1925 στις - υπό βρετανική κατοχή - μακρινές Ινδίες. Υπήρξε Άγγλος φυσιοδίφης με συγγραφικό έργο αναφορικά με τις εμπειρίες του γύρω από τη φύση και τη ζωή των ζώων. Με την Ελλάδα τον συνδέει η παραμονή του στο νησί της Κέρκυρας από το 1935 όταν τον μετέφερε εκεί η μητέρα του ακολουθώντας τον μεγαλύτερο γιο της Lawrence που διέμενε ήδη εκεί. Στην Κέρκυρα ο Gerald Durrel ξεκίνησε τη συλλογή κατοικίδιων και έθεσε τις βάσεις για την συγγραφή των σημαντικότερων του έργων όπως το "Ο κήπος των Θεών" και το "Η οικογένεια μου και άλλα Ζώα"

Η πόλη της Κέρκυρας τίμησε τον Άγγλο φυσιοδίφη που έζησε στα χώματα της στήνοντας την ανάγλυφη προτομή του - πλάι σε αυτή του αδερφού του - στο Μποσκέτο. Στην κατασκευασμένη από ορείχαλκο ανάγλυφη προτομή ο Gerald Durrel αναπαρίσταται σε μέση ηλικία με μακριά μαλλιά και μούσι. Κάτω από την προτομή υπάρχει εντοιχισμένη μεταλλική πλάκα στην οποία αναγράφονται τα λόγια:

GERALD DURREL 1925 - 1995
Corfu, the garden of the Gods...
Κέρκυρα, ο κήπος των Θεών...

ΔΩΡΕΑ ΟΜΙΛΟΥ LOUIS - DONATED BY LOUIS GROUP

Όπως διαβάζουμε σε Δελτίο Τύπου του Ομίλου Louis Group με ημερομηνία 18.09.2008 (βλ. πηγές) το έργο φιλοτέχνησε η Κερκυραία γλύπτρια Εύα Καρύδη ενώ τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν παρουσία των τοπικών αρχών στις 14 Σεπτεμβρίου του 2008.

Φωτογραφίες από το μνημείο εδώ

Πηγές
  1. Βιογραφία Gerald Durrel, Wikipedia
  2. Δελτίο Τύπου Ομίλου Louis Group, 18.09.2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια σας να γράφονται με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish. Spams και υβριστικά σχόλια διαγράφονται άνευ προειδοποίησης. Ευχαριστώ.