Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Το γλυπτό "Κούρος Ισορροπιστής" στο Περιστέρι

Πέρα από τον "Ολυμπιονίκη Πυγμάχο" που βρίσκεται στην πλατεία του Μπουρναζίου, ένα ακόμα γλυπτό του Ευάγγελου Μουστάκα το οποίο κοσμεί τον Δήμο του Περιστερίου είναι ο "Κούρος Ισορροπιστής". Τοποθετήθηκε μεταγενέστερα, το έτος 2009. Πιο συγκεκριμένα τα αποκαλυπτήρια του έργου πραγματοποιήθηκαν στις 18 Μαΐου εκείνου του έτους.

Το γλυπτό είναι κατασκευασμένο από ορείχαλκο και έχει ύψος (χωρίς την βάση) 3,5 μέτρα. Αναπαρίσταται ένας κούρος δηλαδή ένας νέος, καλλίγραμμος άνδρας ο οποίος γυμνός με τα χέρια τεντωμένα και το κεφάλι να κοιτάζει άνωθεν προσπαθεί να ισορροπήσει πάνω σε έναν άξονα ο οποίος συνδέει δυο τροχούς. Στην πρόσοψη του βάθρου αναγράφονται τα λόγια:

ΚΟΥΡΟΣ
ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΗΣ

ενώ στις έτερες πλευρές τα παρακάτω:

ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ
ΑΝΔΡΕΑ Α. ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ
2009

Ε..Ι. ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ
ΓΛΥΠΤΗΣ

Το γλυπτό είναι τοποθετημένο σε πλατεία που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Παναγή Τσαλδάρη και Ραγκαβή. Η πλατεία διαμορφώθηκε με εξαιρετικό τρόπο γύρω από το γλυπτό το οποίο τη νύχτα με τον κατάλληλο φωτισμό φαντάζει ακόμα πιο όμορφο.

Φωτογραφίες από το μνημείο εδώ

Βιβλιογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια σας να γράφονται με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish. Spams και υβριστικά σχόλια διαγράφονται άνευ προειδοποίησης. Ευχαριστώ.