Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Η έκθεση "Αρχιτεκτονικοί θησαυροί από την καρδιά της μεσαιωνικής Σερβίας" στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Η περιοδική έκθεση "Αρχιτεκτονικοί θησαυροί από την καρδιά της Μεσαιωνικής Σερβίας" είναι μια αμιγώς φωτογραφική έκθεση η οποία παρουσιάζει στον επισκέπτη φωτογραφικό υλικό από μεσαιωνικά μνημεία της Σερβίας, ορθόδοξους ναούς και φρούρια.

Οι φωτογραφίες εκτίθενται κατά μήκος των διαδρόμων του μουσείου. Τα περισσότερα μνημεία αποτελούν κατασκευές επί βασιλείας του Στέφαν Νεμάνια ή των επιγόνων του. Μεταξύ άλλων παρουσιάζονται μνημείο όπως το φρούριο Ρας στο Νόβι Παζάρ, το κάστρο Μιλέσεβατς του 13ου αιώνα, το κάστρο Μάγκλιτς στη Ζίτσα που κτίστηκε μεταξύ 1324 και 1337, ο ναός των αγίων Πέτρο και Παύλου στο Νόβι Παζάρ (10ος αιώνας), η μονή Στουντ΄ρνιστα στο Ούτσε (1196-1197) και αρκετά ακόμα μνημεία η σημαντικότητα των οποίων αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πολλά από αυτά αποτελούν μέρος του καταλόγου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Για έναν ανυποψίαστο και παντελώς ξένο με τα μεσαιωνικά μνημεία της Σερβίας επισκέπτη όπως ο υποφαινόμενος, το δυνατό φωτογραφικό υλικό καθώς και τα κατατοπιστικά κείμενα που το συνοδεύουν είναι αρκετά και επαρκή. Ένας γνώστης ωστόσο, δεν έχει να κερδίσει κάτι από αυτήν την έκθεση.

Δείτε φωτογραφίες από την έκθεση εδώ
Διαβάστε για την έκθεση Ι, ΙΙ, ΙΙΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια σας να γράφονται με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish. Spams και υβριστικά σχόλια διαγράφονται άνευ προειδοποίησης. Ευχαριστώ.