Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Η έκθεση Icantadas στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Η έκθεση "Las Incantadas" (μτφ: οι μαγεμένες) πραγματοποιείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης. Τι είναι όμως οι μαγεμένες; Όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου, πρόκειται για τέσσερις λίθινους πεσσούς που χρονολογούνται στην ύστερη αρχαιότητα με ανάγλυφες μορφές φυσικού μεγέθους οι οποίες βρέθηκαν στην αρχαία αγορά της πόλης. Δεν θα μπορέσει όμως κάποιος να εντοπίσει αυτούς τους πεσσούς στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου μιας και βρίσκονται στο μουσείο του Λούβρου.

Η ίδια η έκθεση αποτελείται από εξήντα και πλέον ιχνογραφήματα μνημειακού χαρακτήρα τα οποία έχουν σχεδιαστεί από τους καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Γρανάδας, Asuncio Jodar και Ricardo Marin Viadel. Κύρια θεματολογία των ιχνογραφημάτων είναι οι μαγεμένες οι οποίες απεικονίζονται με ποικίλους τρόπους ενώ η τοποθέτηση του κατά μήκος των διαδρόμων του μουσείου τα τοποθετεί σε ανοιχτό διάλογο με τα εκθέματα.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2013.

Φωτογραφίες από την έκθεση εδώ
Διαβάστε για την έκθεση Ι, ΙΙ

2 σχόλια:

Παρακαλώ τα σχόλια σας να γράφονται με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish. Spams και υβριστικά σχόλια διαγράφονται άνευ προειδοποίησης. Ευχαριστώ.