Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Η κρήνη της Κερχανίδου Κυριακής στον Περδίκκα της Εορδαίας

Στη νότια πλευρά του ορθόδοξου ναού της Ανάληψης του Κυρίου και εντός του αύλειου χώρου βρίσκεται κρήνη κατασκευασμένη το 2010 έπειτα από χορηγία της Κεχρανίδου Κυριακής.

Η κρήνη είναι κατασκευασμένη από τσιμέντο και ντυμένη εξωτερικά με επεξεργασμένη πέτρα. Δεξιά και αριστερά από το κυρίως σώμα της κρήνης προεξέχουν δυο μακρόστενες τσιμεντένιες κατασκευές το πάνω μέρος των οποίων είναι καλυμμένο με ξύλο και λειτουργούν ως παγκάκια. Στο κυρίως σώμα της κρήνης, κάτω από την βρύση (η οποία είχε αποκολληθεί και δεν λειτουργούσε όταν επισκέφτηκα τον χώρο τον Οκτώβρη του 2014) υπάρχει εντοιχισμένη μαρμάρινη πλάκα στην οποία μνημονεύεται το όνομα της χορηγού καθώς και το έτος κατασκευής:

ΔΩΡΕΑ
ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΕΡΧΑΝΙΔΟΥ
2010

Δεξιά και αριστερά της πλάκας υπάρχουν δυο τετράγωνα ανοίγματα στα οποία είναι τοποθετημένες από μια υδρία έκαστος. Πάνω από την βρύση υπάρχουν τρία τριγωνικά ανοίγματα τα οποία είναι κενά. 

Φωτογραφίες από το μνημείο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια σας να γράφονται με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish. Spams και υβριστικά σχόλια διαγράφονται άνευ προειδοποίησης. Ευχαριστώ.