Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σύρου στην Ερμούπολη

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σύρου στεγάζει τις υπηρεσίες του στη δυτική πλευρά του Δημαρχείου της Ερμούπολης, προσφέροντας ξεχωριστή είσοδο από την πλατεία Μιαούλη. 

Πρόκειται για έναν μικρό σχετικά χώρο ο οποίος χωρίζεται σε τέσσερις αίθουσες. Στα αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία εκτίθενται στο κοινό περιλαμβάνονται κυκλαδικά ειδώλια, αγάλματα και επιτύμβια της ελληνιστικής και της ρωμαϊκής εποχής αλλά και προτομές όπως αυτή της Αγριππίνας (χωρίς να είναι βέβαιη η ταύτιση -1ος μ.Χ. αιώνας, από την Αμοργό) και του Δρούσου (1ος μ.Χ. αιώνας επίσης από την Αμοργό). Ο Δρούσος υπήρξε Ρωμαίος,  μέλος της ιουλιο - κλαυδιανής δυναστείας, αδερφός του αυτοκράτορα Γάιου Καλιγούλα και ανεψιός του αυτοκράτορα Κλαύδιου. Ξεχωρίζει επίσης το μαρμάρινο ανάγλυφο μιας ώριμης γυναίκας η οποία κρατάει από τα χαλινάρια το άλογο της καθώς και ένα επίσης μαρμάρινο ανάγλυφο το οποίο απεικονίζει μια οικογένεια να οδηγεί προς τον θυσιαστικό βωμό ένα κριάρι. 

Φωτογραφίες από το μουσείο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια σας να γράφονται με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish. Spams και υβριστικά σχόλια διαγράφονται άνευ προειδοποίησης. Ευχαριστώ.