Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Η κρήνη της Ελένης Παπαδοπούλου στο ναό της Αγ. Παρασκευής στον Άγιο Χριστόφορο της Εορδαίας

Σε προηγούμενη ανάρτηση μου, αναφέρθηκα στο ναό της αγίας Παρασκευής ο οποίος βρίσκεται στον κάμπο της Εορδαίας, μεταξύ των οικισμών Άγιος Χριστόφορου και Ανατολικού. 

Στην είσοδο ακριβώς του άλσους της αγίας Παρασκευής, υπάρχει τσιμεντένια κρήνη η οποία τοποθετήθηκε το έτος 1968 από την κάτοικο των γειτονικών Κομνηνών Ελένη Παπαδοπούλου. Η κρήνη δεν έχει τίποτα το αξιομνημόνευτο πέρα από την εντοιχισμένη μαρμάρινη επιγραφή στην οποία αναγράφονται τα παρακάτω λόγια:

ΑΝΗΓΕΡΘΗ ΔΑΠΑΝΑΙΣ
ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ
Δ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΚΟΜΝΗΝΩΝ
ΕΝ ΈΤΕΙ 1968

Μερικά μέτρα πλάι στην κρήνη υπάρχει ένας μεγάλος, ξύλινος σταυρός όμοιος με αυτόν που βρίσκεται στην κεντρική ενορία του αγίου Χριστόφορου. Παραδίπλα, βρίσκεται το κεντρικό λιθόστρωτο καλντερίμι το οποίο οδηγεί στο ναό της αγίας Παρασκευής. Μια μεταλλική πινακίδα εντοιχισμένη πάνω σε δυο τσιμεντένιες, καλυμμένες με επεξεργασμένη πέτρα κολώνες τοποθετημένες δεξιά και αριστερά του μονοπατιού (εν είδει πύλης) αναγράφει τα παρακάτω λόγια:

ΆΛΣΟΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Φωτογραφίες από το μνημείο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια σας να γράφονται με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι με greeklish. Spams και υβριστικά σχόλια διαγράφονται άνευ προειδοποίησης. Ευχαριστώ.